Waarom debiteurenbeheer?

Een correct opgevolgd debiteurenbeheer is zeer belangrijk om uw bedrijf financieel gezond te houden. Vertraagde betalingen liggen aan de basis van vele liquiditeitsproblemen. Andere factoren zoals crisis, investeringen, tegenslagen kunnen al snel de druk op de cashflow sterk verhogen.

Een bedrijf kan snel in een negatieve spiraal terechtkomen door wanbetalers. Met een correcte klantenopvolging kunnen vele cashflow problemen makkelijk vermeden worden.

Ook als uw bedrijf reeds een goede reserve heeft opgebouwd is het debiteurenbeheer van hoog belang om uw bedrijf financieel gezond te houden.

"Connecting the missing piece"

Zoals je kan zien is debiteurenbeheer een onmisbaar stuk om de 'puzzel' te vervolledigen. Hiermee kan je een goede cashflow creëren, waardoor uw bedrijf financieel gezond blijft.


debiteurenbeheer puzzel

Binnen de klantenopvolging heb ik veel ervaring opgedaan,
zowel aan de zijde van bedrijven die in moeilijkheden zaten, als in de functie van financieel manager.
In deze functie ben ik doorgegroeid tot verantwoordelijke van het Credit Management binnen West-Europa.

Onze aanpak voor KMO's

Voor KMO’s richt ik me tot het uitgeven van uw debiteurenopvolging en heb ik diverse formules. Wij zijn geen incassobureau. Personal Consult is gespecialiseerd om uw debiteurenbeheer professioneel op te volgen, waarin zowel uw financiële als u commerciële belangen centraal staan.

Uw debiteurenbeheer zal niet standaard gebeuren, maar op maat van uw bedrijf, het doel is een intern persoon te zijn op zelfstandige basis.

Indien u verkiest deze niet uit te geven, maar er opleiding/begeleiding nodig is om een goede basis te starten, is dit eveneens mogelijk.

Versterken van uw debiteurenbeheer

Bij grote ondernemingen met een eigen afdeling debiteurenbeheer, richten wij ons op opleiding van de credit controllers. Hierin geeft Personal Consult opleidingen op maat van uw bedrijf.

Geen standaard rollenspel en standaard tips, maar een ‘hands on’ begeleiding. Waar het persoonlijk werken centraal staat. Ik start met de problemen te analyseren om daarna een goede structuur aan te brengen en aan de slag te gaan.

Een grondige opleiding naar gelang wensen van de klant, alles op maat naar de noden van uw bedrijf.